Stroj za savijanje lima – 4 valjka

Stroj za savijanje lima sa 4 valjka tip MH

bbd55d5511

MH serija strojeva za savijanje lima sa 4 valjka je tokom godina dorađivan kroz ekstenzivno istraživanje i razvoj te se sa pravom smatra jednim od najboljih strojeva za kružno savijanje lima na svijetu. Stroj za savijanje lima sa 4 valjka je najlakši i najbrži stroj za savijanje limova zbog svoje mogućnosti da prihvati ploču između 2 centralna valjka, obavi predsavijanje ulaza te savija tijelo komada zajedno sa izlazom i to sve u jednom smjeru i u jednom prolazu. Kod ovog tipa stroja ne postoji mogućnost  da ploča izgubi svoju poziciju jer je pritisnuta centralnim valjcima u svakom trenutku ciklusa savijanja što stroj za savijanje sa 4 valjka čini savršeno prilagođenim stroju za upravljanje preko CNC ili NC kontrola.

Kod savijanja sa strojem sa 4 valjka, jedna od najvažnijih karakteristika je njegova mogućnost da zadržava savršenu paralelnost donjeg centralnog valjka. Donji centralni valjak na stroju MH4 se podiže i spušta preko ekscentrične osovine koja se nalazi ispod valjka. Kako se oba kraja valjka pomiču preko te jedne ekscentrične osovine, ne postoji mogućnost da se donji valjak izbaci iz paralele. Drugi proizvođači koriste niz kompleksnih i skupih hidrauličkih krugova i enkodera za kontrolu protoka ulja kroz 2 neovisna cilindra koji teoretski zadržavaju paralelnost.

bf6bb1bd75

Mogućnost da se paralelnost zadrži se gubi sa otkazivanjem bilo koje od navedenih komponenti .Paralelnost bočnih valjaka se se također održava preko sustava torzionih šipki koje spajaju oba kraja valjka također eliminirajući potrebu za dodatnim sustavima sa višom stopom otkazivanja.

2 središnja pogonjena valjka se rotiraju preko hidrauličkih motora i visoko učinkovitih planetarnih prijenosa montiranih izravno na valjcima. Ovo u kombinaciji sa valjcima namontiranim izravno na ležajevima sa malim trenjem smanjuje gubitke u momentu koji se događaju korištenjem spojki i sinkronizacijskih sustava koje koristi naša konkurencija. Bočni valjci se podižu i spuštaju preko planetarnih pomaka sa naprednom geometrijom koji eliminiraju potrebu za manje učinkovitim pravocrtnim gibanjem. Ovo nam omogućava da pogonimo hidrauličku pumpu sa manjim i učinkovitijim motorima što može predstavljati značajne godišnje uštede bez žrtvovanja snage ili brzine stroja.

Tipični koraci na stroju za savijanje lima sa 4 valjka.289d69594f Naši strojevi su dizajnirani da rade godinama bez održavanja. To također možemo zahvaliti dobro poznatoj snazi naših hidrauličkih sustava. Nadalje, specijalni razdjelnici i ventili nam omogućuju beskonačno mnogo varijabli brzine kod svih pokreta valjaka. Takova karakteristika je od iznimne važnosti u pojedinim fazama savijanja. 39cbed2607

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)