Multipunch

Visoka preciznost probijanja, grickanja i formiranja u jednom ekonomičnom, ali i istovremeno robusnom stroju sa iznimno brzom automatskom izmjenom alata. Boschert zaokružuje svoj spektar CNC probijačica sa novm MultiPunch 1250×2000 serijom.

Mnogi kupci su se obratili Boschertu zahtjavajući stroj sa kompletnim mogučnostima obrade lima bez ljudskog uplitanja. Rješenje je novi automatski sustav izmjene alata sa 8 stanica koji koristi dokazani Trumpf sistem alata. Sa automatskom izmjenom alata uključujući i revotool dobivamo mogućnost korištenja čak 64 različita seta alata što je i više nego dovoljno za većinu potreba za obradom lima. Moguće je i predpodesiti alate za različite debljine materijala te tako eliminirati ponovno podešavanje za različite potrebe. Boschert je izgradio svoje iskustvo kroz preko 3000 probijačica instaliranih diljem svijeta i sa dodatkom novog stroja sa automatskom izmjenom alata Multipunch, u mogučnosti smo ponuditi rješenje za sve potrebe obrade lima od preciznog probijanja, grickanja, formiranja i to sve u jednom stroju.

Maksimalna dimenzija ploče je 1250×2500 mm, debljine inox 4mm, čelik 6 mm, aluminij 8 mm. Uz fleksibilan sustav prihvata materijala, ploče bilo koje dimenzije unutar max. granica mogu biti obrađene brzo i jednostavno. Automatska i precizna repozicija je zagarantirana sa dvije prihvatne ruke koje automatskim pomakom dozvoljavaju obradu kompletne ploče bez otpada. Kombinirajući tu opciju uz nesting na cijeloj ploči, iskoristivost materijala je uvelike poboljšana. Kombinacijom svih opcija ovog stroja ne produktivno vrijeme je svedeno na minimum.

Stanzmaschine Multipunch .Multipunch stanica za izmjenu alata koristi standardne alate Trumpf sistema baš kao i ostali Boschert strojevi za probijanje. Ukoliko već u svojim procesima koristite Trumpf alate, nije potrebno kupovati nove setove alata prilikom kupnje novog Multipunch stroja. Programiranje i potpuna kontrola nad strojem je vrlo jednostavno uz pripadajuću CNC jedinicu. Uz sve navedeno, stroj je opremljen sa automatskim otvorom za izbacivanje malih dijelova do 200×300 mm. Time je eliminirano zaustavljanje programa kako bi se izbacili mali dijelovi. Postavljanje alata u kazete je jednostavno i brzo te se izvodi kada je stroj off line. U konačnici, Multipunch je opremljen i vakumom za izbacivanje otpada te sustavom za podmazivanje alata kako bi smo se što više približili cilju kontinuirane izrade dijelova uz što manje prekida. metalix